Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Helyreállítják a burkolatot
2010-09-12 20:50:29

Idő előtt végeztek előző héten a távhővezeték fektetésével, most következnek a burkolat helyreállítási munkák. Ideiglenes gyalogjárdát alakítanak ki a hét végére a Polgármesteri Hivatal megközelítéséhez. Folytatódik a csapadékcsatorna és vízvezeték építése. Megkezdődik a talajvízsüllyesztés a HÉV állomás és az Okmányiroda között.


A Főtér felújítását végző kivitelező Laki Zrt. tájékoztatása szerint 2010. 09.13 – 09.19 között az alábbi munkálatokat végzik.

A Polgármesteri Hivatal főbejárata még e héten ZÁRVA lesz. Hét végére azonban befejeződik a földfeltöltés, folytatódik a végleges terepszintet meghatározó támfalak alapozása és építése. Ezek után folyamatosan töltik fel kaviccsal a területet. A hét végére a tervek szerint a korábbi mozgássérült rámpa helyén a lerakott kavics alapra OSB lapokból alakítanak ki provizórikus gyalogjárdát a hivatal főbejáratának megközelítéséhez. Így az okmányiroda felől ideiglenes járdán át lehet majd a főbejáraton bejutni.
A csapadékcsatorna és a vízvezeték építése ezen a héten a Sulyán cukrászda, Reformárus templom előtti területen koncentrálódik. Ezért itt az eddig ideiglenes parkolóhelyek száma csökken, ami várhatóan további sűrűsödést eredményez a Petőfi Sándor utcában. A Petőfi Sándor utca végén lévő két önkormányzati murvás parkoló még elégségesnek tűnik a megnövekedett igény fogadására.
Folytatódnak a vízvezeték közműárok kiemelési munkák a Gábor Áron utca eddig is érintett és lezárt szakaszán. Itt a vízvezeték a jelenlegi járda alatt fog menni, ezért a burkolatbontás és munkagödör kiemelése miatt a gyalogosok egy időre a járdáról az utca középvonalába kiépített OSB lapokból álló „járdára” kényszerülnek. Ugyanitt útépítési munkák kezdődnek a Gábor Áron utcában és az Átrium – Polgármesteri hivatal közötti területen: kavicságyazat terítése fekete geotextilre.
Megkezdődik a talajvízsüllyesztés a kritikus (HÉV állomás – II. sz. rendelő – Coop áruház – K&H bank – Okmányiroda – Tormay Károly Egészségügyi központ) 300 méteres nyomvonalon. Ezzel egy időben és a talajvízsüllyesztéshez igazodó ütemben e szakaszon megindul a szennyvízcsatorna közmű fektetése. Megtörtént a Petőfi Sándor utcai további 190 méteres, burkolattal fedett szennyvíz csatorna nyomvonal talajvízállapot feltárása is, e szerint itt is szükség lesz talajvízsüllyesztésre.


Az elkövetkező hét közműépítései munkanemenkénti bontásban:

Távhővezeték:
A teljes nyomvonalon burkolat helyreállítási munkák, a HÉV-nél betonozás és aszfaltozás, a Takarékszövetkezetnél térburkolat helyreállítás.

Csapadékcsatorna építése:
1. szakasz (Sulyán cukrászda – Református templom) Munkagödör kiemelése 2010.09.13 - 09.19. Csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.09.13 - 09.19. Visszatakarás csőfektetés után folyamatosan.

Szennyvízcsatorna építése:
1. szakasz (HÉV állomás – Távhő gerincvezeték) Munkagödör kiemelése 2010.09.15 - 09.18. Csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.09.15 - 09.18. Visszatakarás csőfektetés után folyamatosan.

Vákuumkutas talajvízszint süllyesztés:
2. szakaszon (aluljáró – okmányiroda) kutak elhelyezése 2010.09.14. Leszívás várható indítása 2010.09.16. Folyamatos süllyesztés 2010.09.16-tól.

Vízvezeték építése:
1. szakasz (Galéria étterem – Református templom) Munkagödör kiemelése 2010.09.18-2010.09.22. Csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.09.18-2010.09.22. Visszatakarás csőfektetés után folyamatosan.

Elektromos kivitelezés:
1. szakasz (Petőfi Sándor utca – Galéria étterem) Közvilágítási földkábel és védőcső fektetése 2010.09.13 - 09.14. Visszatakarás kábelfektetés után folyamatosan.
2. szakasz (PM Hivatal előtti rész) Közvilágítási földkábel és védőcső fektetése 2010.09.14 - 09.18. Visszatakarás kábelfektetés után folyamatosan.

Bontási munkák:
Járdaburkolat bontása a Galéria étterem – Surányi üzletház között 2010.09.08 - 09.09, árufeltöltés és gyalogos forgalom az úttesten provizóriumok építésével biztosított. A Református templom és Coop áruház közötti szakaszon burkolat bontási munkák nem történnek. Itt biztosítható a Gábor Áron utcai lakók és üzlettulajdonosok parkolása.

A munkálatok során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az építkezés teljes ideje alatt a területen lévő Polgármesteri Hivatal, Okmányiroda, Tormay Károly Egészségügyi Központ, bankok és üzletek bejárata a gyalogos forgalom számára, és a lehetőségekhez képest az áruszállítás számára is biztosított legyen. Egy ekkora volumenű építkezésnél ugyanakkor elkerülhetetlenek részleges korlátozások. Ezeket igyekeznek a minimumra csökkenteni.

A felújítás ideje alatt az érintett területen élők, üzletet üzemeltetők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a kivitelező Laki Zrt. építésvezetőjéhez Pitt Sebestyénhez (tel.: 30/982-2109) és projektmenedzsment feladatokat ellátó Gödöllői Városfejlesztő Kft. munkatársaihoz (tel.: 28/545-525).

A Főtér Önöknek, Önökért épül!
A felújítás ideje alatt köszönjük türelmüket és megértésüket!

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg