Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Megkezdődött a templom előtti szökőkút gépészeti aknájának kiásása
2010-09-18 17:12:50

Elkészült a távhő vezeték, folytatódik a vákuumkutas talajvízsüllyesztés, halad a vízvezeték és a gázvezeték építése. Elkészültek a látszóbeton falak a Városháza előtt.


Szeptember 13-19 között elkészült a távhő vezeték a teljes nyomvonalon, megtörtént az élőrekötés is. A nyomvonal egyes szakaszain megkezdődtek a burkolat helyreállítási munkák.
A héten a HÉV állomásnál és a II. sz. rendelőnél a vákuumkutas talajvízsüllyesztést követően megkezdődött a szennyvízcsatorna munkaárok kiemelése és a közművezeték fektetése. Ez a munka folyamatosan halad a Takarékszövetkezet felé. Az Okmányirodáig hét végére kiépítik a 2. vákuumkutas szakaszt is.

A vízvezeték építése folytatódott a Gábor Áron utcában. Feltörték a járda burkolatot, majd a munkaárok kiemelés után fektették és takarták a vízvezetéket. Ezzel párhuzamosan a csapadékvíz csatornába bekötötték az itt található ingatlanok és épületek esővíz csatornáit. A vízvezeték építése a hét második felére a Galéria étteremtől elért a Reformárus templomig. Ugyanezen a szakaszon lefektették a gázvezetéket is. A gázvezeték kiváltása ütemterv szerint halad. A gáz szolgáltatás biztosítása folyamatos.
A Polgármesteri hivatal előtti területen folytatódtak a földmunkák és a végleges terepszinteket biztosító támfalak kitűzése, alapozása. Elkészültek a hivatal homlokzatával párhuzamos ún. látszóbeton falak is. Ezek már láttatni engedik a tér végleges arculatának egy-egy elemét.

A bontási munkák egyre inkább a főtér még érintetlen területei felé haladnak. Burkolat bontás kezdődött a templom előtti szökőkút környezetében és a járdán is, egészen a hotelig. A Gábor Áron utcában a Petőfi tér felől, valamint a Polgármesteri hivatal és az Átrium üzletház közötti részen folyamatos az útalap építése, az ágyazat terítésével.
Új fejlemény, hogy megkezdődött a Református templom előtti szökőkút gépészeti aknájának kiásása. Az elektromos vezetékek védőcsöveinek fektetése, majd takarása folyamatosan haladt az Átrium üzletház hivatal közötti területen, valamint keresztezve a Petőfi Sándor utcát a Török Ignác Gimnázium előtt is.

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg