Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Lakossági fórum az előrehaladásról
2010-09-21 23:47:21

A kivitelező cég szakemberei felvázolták a következő hetek munkálatait a főtérrel kapcsolatban. A lehetőségekhez képest biztosítják a közlekedést a munkaterületen. A tervek szerint december 9-én elkészül Gödöllő új főtere.


A Főtér felújítása kapcsán érintett üzlettulajdonosok és lakók részvételével zajlott a lakossági fórum szeptember 21-én délután 16:00 órakor.

Gémesi György Gödöllő polgármestere köszöntötte a megjelent polgárokat, majd rövid bevezetőjében köszönetet mondott a kivitelező cégnek az eddigi munkájáért. Külön kiemelte, hogy az elmúlt időszak szokatlanul nagy esőzései és a terület magas talajvízszintje miatt a kivitelezőnek nehéz dolga volt, mégis óriási odafigyeléssel kezelik a helyzetet.


A kivitelező Laki Épületszobrász Zrt tulajdonosa, Laki  Péter elmondta, hogy a tervezetthez képest jól haladnak, sőt a távhő tekintetében előbb végeztek a munkákkal.

Pitt Sebestyén építésvezető prezentációjában felvázolta a következő hetek munkálatait. Elmondta, hogy a napokban zajlik a kivitelezés legtöbb háttérszervezését igénylő szakasza, ugyanis mostanában valóban az egész főtér munkaterületté válik. Hangsúlyozta, hogy ebben a fázisban is mindent megtesznek azért, hogy az érintett üzletek áruellátása zökkenőmentesen biztosítható legyen. A parkolás sajnos egyre inkább kiszorul a főtérről, így akinek nem szükséges gépkocsiját a főtérnél hagynia, az jobban jár, ha néhány utcával odébb parkol. Jó lehetőség erre a Művészetek Háza parkolója, ahol állandóan vannak parkolóhelyek.
A legnehezebb fázisban az összes közművet megcsinálják, és utána folyamatosan kezdődnek a látványos felszíni munkák. Néhány hét múlva már a burkolatokat rakják le, és a szökőkúttal valamint a fák ültetésével egyre inkább kezd a főtér új fényében pompázni. A kivitelezés a tervek szerint december 9-én zárul, ekkortól lesz új főtere Gödöllő városának.

A felújított főtér látványterveit ebben a galériában tekintheti meg.

A lakossági fórumon elhangzott néhány kérdés is, amelyek mindegyikére megnyugtató válaszokat adtak a kivitelező cég és a munkákat koordináló Városfejlesztő Kft. munkatársai.
Volt szó a Coop Áruház és az Átrium Üzletház helyzetéről, az áruszállításról, amelyet a kivitelező folyamatosan igyekszik biztosítani. Kifogásolták a provizórikus járdákat, felmerült, hogy azok helyenként instabilak, nehéz rajtuk közlekedni. A kivitelező megígérte, hogy az ilyen ideiglenes járdákat még gondosabban figyelik, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen rajtuk.
A fórumon ismét elhangzott, hogy a megrendelő, a tervező és a kivitelező folyamatosan egyeztetnek az előttük álló munkákról, így mindenkor a lehető legjobb megoldást igyekeznek megtalálni.

A Városfejlesztő részéről Pataki Sándor és Tengelits István felhívták a figyelmet, hogy minden héten hírlevél formájában tájékoztatják az érintett lakosokat és üzlettulajdonosokat a kivitelezés menetéről. A hírlevél kivonata minden héten honlapunkon is olvasható a hírek rovatban.

A fórumot Gémesi György polgármester azzal zárta, hogy az ehhez hasonló beszélgetések hasznosak, így ígéretet tett arra, hogy néhány hét múlva ismét hasonló alkalmat szerveznek.

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg