Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Gazdaságosabb és komfortosabb lesz a Művészetek Háza
2010-09-29 19:31:50

Lényegében az épület teljes gépészetét kicserélik, így a régi vezetékeket, csöveket is. Az új Művészetek Háza a kor követelményeinek maximálisan meg fog felelni.


A Főtérhez képest kevésbé van szem előtt, pedig gőzerővel folynak a felújítási munkálatok a Művészetek Házában. Ezekben a napokban az épületgépészeti vezetékek kiépítése (esővízvezetékek cseréje, fűtés, ivóvíz hálózat, szellőzés), elektromos csövezések, aljzatbetonozások, vakolás, homlokzati nyílászárók beépítése történik.

Horváth Tamás építésvezető honlapunknak elmondta, hogy a bontási munkák során előjöttek olyan nem várt, előre nem látható problémák, mint az elrozsdásodott acél esővíz csövek. Emellett az új főbejárati részen az előtető alapozási munkái során nagyfeszültségű elektromos vezetékek és esővízcsatorna vezetékek kerültek elő a talajban, amelyek nem szerepeltek a kiviteli terveken, és ezek kiváltásai heteket vettek igénybe. Ezek miatt csúszhat az építkezés, de a kivitelező mindent megtesz a lehető leggyorsabb haladásért.
 
Amikor az épület felújítása elkészül, akkor gazdaságosabb és komfortosabb működtetésű lesz az épület, modern gépészeti  és audiovizuális rendszerrel, korszerű hőszigetelésekkel. Az idelátogatók egy felújított, modern közösségi épületben hódolhatnak a művészet iránti vonzalmuknak.
 

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg