Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Aláírták a kivitelezői szerződést
2010-08-03 11:27:16

Július 29-én a városházán került sor a Főtér-program generál-kivitelezői szerződésének aláírására. Az Önkormányzat részéről Gémesi György polgármester, a kivitelező részéről Laki Péter látta el kézjegyével a szerződést.


Gödöllő Város Önkormányzata a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése” című pályázatban foglaltak megvalósítására 2010. február 5-én támogatási szerződést kötött. A támogatási szerződés szerint 936 millió Ft támogatást nyert el a projekt megvalósítására, mely 3 projektelemből áll: Az első projektelem a Művészetek Háza (korábbi nevén Petőfi Sándor Művelődési Központ) épületének energiahatékony és funkcióbővítő átalakítása. A második projektelem, a Szabadság téren kialakítandó Főtér kivitelezése közműkiváltásokkal és felszíni rehabilitációval. A harmadik projektelem a Városi Piac galéria belső átépítésének kivitelezése. Az Önkormányzat a támogatási szerződésben meghatározott arányban finanszírozza a projektelemeket.

Gödöllő Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárást indított a Főtér felújításának kivitelezési munkájára. Az átépítési munkák terveit az Art Vital Építésziroda Kft. készítette el. A közbeszerzési eljárás nyertese a LAKI Épületszobrász Zrt. lett. A nyertes a teljes felújítási munkát nettó 432.100.000 Ft-ért vállalta.
  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg