Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Látványos munkák
2010-10-24 23:06:09

A Főtér felújítását végző kivitelező Laki Zrt. tájékoztatása szerint 2010.10.25 - 10.31 között az alábbi munkálatokra számíthatnak:A szennyvízcsatornát a hét elejére sajtolják át a Tormay Károly Egészségügyi Központ előtti mozgássérült rámpa alatt. A gyalogos közlekedés itt lényegében az eddigivel azonos marad, mind a Rendelő, mind az Okmányiroda megközelíthető valamelyik lépcsőn és a provizórikus járdákon. Javasoljuk, aki teheti, kerülje el ezt a csomópontot és más útvonalon, pl. a piac felől kerülve közelítse meg célját. A szennyvízcsatorna építése folytatódni fog a Petőfi Sándor utcai lezárt parkolóknál, ezért ezen a szakaszon félpályás útlezárás lesz, jelzőőrös forgalomirányítással. Itt napközben gépkocsi torlódásra kell számítani.
A vízvezetéket a szennyvíz után ugyanúgy a mozgássérült rámpa alatt sajtolják majd át a Tormay Károly Egészségügyi Központ előtt. Sőt a vízvezetéket át kell vinni még a Petőfi S. utca túloldalára is, ez útátvágást jelent, amit a lehető legrövidebb idő alatt fogunk megoldani. A csapadékcsatorna fektetése a Petőfi Sándor utca szélében a szennyvíz csatorna után következik.

A vákuumkutas talajvíz-süllyesztés folytatódik a Petőfi Sándor utcai parkolók Hivatal mögötti részén, ezért a lezárás itt megmarad. Sőt a hivatali parkoló bejáratának átvágására is sor kerül, de a behajtás folyamatosan biztosítva lesz. A vákuumkutak lefúrása miatt az Átrium üzletház Petőfi Sándor utcai frontján lévő parkolókat lezárják, amíg a talajvízsüllyesztést követően a csatorna meg nem épül.

Elektromos, közvilágítási és távközlési kábelfektetés folytatódik a Gábor Áron utcában a Petőfi térig az út szegélynél, illetve a járda szélén. A kandeláberek helyénél kutatóárkos feltárások lesznek. Gyalogos forgalom itt részben a járdán, részben provizórikus járdán lesz biztosítható.
Támfalépítés a K&H bank melletti területen lesz. Ugyanitt alapozás és látszóbeton fal zsaluzás-betonozás is tervezett.

Útépítési munkák alépítményi szakasza következik a Coop áruház mögötti területen, a hivatal előtt a Sulyán cukrászdáig, a PM hivatal előtt kialakítandó lépcső alatti területen és a II. sz. orvosi rendelő környezetében. Kérjük, a gyalogosok folyamatosan figyeljék a jelzéseket, információs kiírásokat!

Folytatódik a térburkolat elhelyezése a PM hivatal főbejárata előtt, valamint a Gábor Áron utcában az Átrium üzletház oldali járdákon.
A szökőkútnál már a medence burkolási munkáihoz érkezünk, míg a Sulyán cukrászda előtti vízjáték aknájánál vízgépészeti szerelés következik.

Az elkövetkező hét (10.25 – 10.31) közműépítései munkanemenkénti bontásban:

Szennyvízcsatorna építése:
A Petőfi Sándor utca szakaszon munkagödör kiemelése 2010.10.25 - 10.31; csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.10.25 - 10.31; visszatakarás csőfektetés után folyamatosan. A gépjármű forgalom félútpályán jelzőőrökkel lesz biztosítva.

Vákuumkutas talajvízszint süllyesztés:
A 4. szakaszonon a Petőfi Sándor utcában a kutak elhelyezése 2010.10.24, leszívás várható indítása 2010.10.25; folyamatos süllyesztés 2010.10.25-től. Az Átrium parkoló a Petőfi Sándor utca részen lezárásra kerül, az Átrium áruszállítása a Gábor Áron utca felöl biztosított.

Vízvezeték építése:
A K&H bank és Petőfi Sándor utca rákötés között rámpa alatt sajtolással áthaladva, szennyvíz sajtolása után 2010.10.25-26.

Elektromos kivitelezés:
A Gábor Áron utcában 0,4 kV-os, távközlési kábel, és közvilágítási kábelek fektetése 2010.10.25-tól a Petőfi térig. A Gábor Áron utcai kandelábereknél kutatóárok kialakítása teljes nyomvonalon. A gyalogos forgalom biztosított a járdán illetve az ideiglenes járdákon. Közvilágítási kábelek kiépítése folyamatosan. Távközlési kábelek áthelyezése várhatóan 2010.10.25-től, a gyalogos forgalom biztosított az ideiglenesen kialakított gyalogjárdákon.

Támfal- és útépítés:
A K&H bank melletti területen támfalépítés folyamatosan 2010.10.25 - 10.24; alapozás és látszóbeton fal zsaluzása betonozása. Alépítményi munkák folynak a Coop mögötti területen, a PM hivatal előtt a Sulyán cukrászdáig. Térburkolat elhelyezése folyik a PM hivatal főbejárata előtt, a Gábor Áron utcai járdákon, a II. sz. orvosi rendelő környezetében, a PM hivatal lépcső alatti területen.

Szökőkút és vízjáték építési munkái: A szökőkút medencéjének burkolási munkái 2010.10.27-től. A vízjáték medence betonozási munkái 2010.10.25-től, vízgépészeti szerelések kivitelezése 2010.10.25-től.


Igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az építkezés teljes ideje alatt a területen lévő intézmények, hivatalok, bankok és üzletek bejárata a gyalogos forgalom számára és a lehetőségekhez képest az áruszállítás számára is biztosított legyen.

A felújítás ideje alatt az érintett területen élők, üzletet üzemeltetők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a kivitelező Laki Zrt. építésvezetőjéhez Pitt Sebestyénhez (tel.: 30/982-2109) és projektmenedzsment feladatokat ellátó Gödöllői Városfejlesztő Kft. munkatársaihoz (tel.: 28/545-525).

A Főtér Önöknek, Önökért épül!
A felújítás ideje alatt köszönjük türelmüket és megértésüket!

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg