Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Próbaüzem
2010-11-07 20:31:32

Ha az időjárás kedvez, a szökőkút és a vízjáték próbaüzemére már a héten sor kerülhet.
Várakozás az Invitel szakkivitelezőjére.


A Főtér felújítását végző kivitelező Laki Zrt. tájékoztatása szerint 2010.11.08 –  11.14 között az alábbi munkálatokra számíthatnak:

A csapadékcsatorna egy rövid, hiányzó szakaszát a trafó környezetében meg kell építeni, ez a közmű követi a szennyvíz nyomvonalát a Petőfi Sándor utca – Gábor Áron utca szakaszon. A Sulyán cukrászda és Szálloda közötti részen az Invitel kábelétől függően lehet csatornát építeni. E szakaszon az előrekötést követően a régi vízvezetéket el kell bontani.

A szennyvízcsatorna fektetése folytatódik a Petőfi Sándor utcai lezárt parkolók mentén, az Átrium sarkán tovább befordulva a Gábor Áron utcáig. Ugyanezen a nyomvonalon folyik a csatornafektetést előkészítő vákuumkutas talajvízsüllyesztés is. A szennyvízcsatorna építése a Galéria étterem és a Református templom közötti szakaszon is esedékes, de itt csak az Invitel kábelének elhelyezését követően. Ugyanitt egy rövid szakaszon gázvezetéket is kell építeni.

Elektromos és gyengeáramú építések a már megkezdett nyomvonalakon folytatódnak. Sajnos az Invitel szakkivitelezőjére jó néhány napja vár már a kivitelező, hogy a telekommunikációs kábelt áthelyezze, átkösse.

Bontási munkák főként már csak a Coop áruház környezetében folytatódnak: a burkolatbontás mellett csapadékvíz, ivóvíz, elektromos alépítmények bontása tervezett. Út alépítményi munkák következnek a Coop mögötti területen az emlékműnél, a PM hivatal előtt a Sulyán cukrászdáig, valamint a II. sz. rendelő környezetében és a Szálloda körül. A térburkolatot rakják a Gábor Áron utcai járdákon, a II. sz. orvosi rendelő környezetében és a PM hivatal előtt a lépcső alatti területen.

Ha az időjárás kedvez, a szökőkút és a vízjáték próbaüzemére már a héten sor kerülhet.


Az elkövetkező hét (11.08 – 11.14) közműépítései munkanemenkénti bontásban:

Csapadékcsatorna építése:
A Petőfi Sándor utca pót szakasz kiépítése a szennyvízcsatorna fektetése után 2010.11.13-ig. A Sulyán cukrászda és a Szálloda között Inviteltől függően, várhatóan 2010.11.15. A Coop és Szálloda között munkagödör kiemelése 2010.11.08 - 11.15; csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.11.08 - 11.15; visszatakarás csőfektetés után folyamatosan.

Szennyvízcsatorna építése:
A Petőfi Sándor utca és a Gábor Áron utca közötti szakaszon munkagödör kiemelése 2010.11.08 - 11.15; csőfektetés, bekötések kialakítása és aknaépítés 2010.11.08 - 11.15; visszatakarás csőfektetés után folyamatosan. A Gábor Áron utcai rákötések kialakítása a Petőfi Sándor utcai csatorna élőrekötése után történik. A Galéria étterem és a Református templom közötti szakaszon Inviteltől függően, várhatóan 2010.11.08.

Vákuumkutas talajvízszint süllyesztés:
A 4. szakaszon folyamatos süllyesztés, a 4. szakasz bontása 2010.11.15. Az Átrium parkoló a Petőfi Sándor utca részen zárva marad, de az áruszállítás a Gábor Áron utca felöl biztosított lesz.

Vízvezeték bontása:
Vízvezeték bontását tervezik a Sulyán cukrászda előtt az élőrekötések után.

Gázvezeték építése:
A Galéria étterem - Református templom között, Inviteltől függően, várhatóan 2010.11.15.

Elektromos kivitelezés:
Az eddig munkák folytatódnak. Az Inviteles távközlési hálózat kábeleinek áthelyezése várhatóan 2010.11.15-ig megtörténik. A gyalogos forgalom biztosított lesz az ideiglenesen kialakított gyalogjárdákon.

Támfalépítés:
Okmányiroda melletti területen támfal építést végeznek folyamatosan 2010.11.07 - 11.15.

Bontások:
A Coop környezetében burkolatbontás és csapadékvíz, ivóvíz, elektromos alépítmények bontása lesz.

Útépítési munkák:
Alépítményi munkákat végeznek a Coop mögötti területen az emlékműnél, a PM hivatal előtt a Sulyán cukrászdáig, valamint a II. sz. rendelő környezetében és a Szálloda körül. Térburkolatot helyeznek el a PM hivatal főbejáratánál, a Gábor Áron utcai járdákon, a II. sz. orvosi rendelő környezetében és a PM hivatal előtt a lépcső alatti területen. A mélygarázs két oldalán lévő beközlekedő útvonal végleges lezárásra kerül, a Dózsa György út – Mozi közötti szakasz útépítése után.

Szökőkút és vízjáték építési munkái:
A szökőkút próbaüzemét 2010.11.08-án, a vízjáték vízgépészeti próbaüzemét 2010.11.09-én tervezik megkezdeni.


Igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az építkezés teljes ideje alatt a területen lévő intézmények, hivatalok, bankok és üzletek bejárata a gyalogos forgalom számára, és a lehetőségekhez képest, az áruszállítás számára is biztosított legyen. A felújítás ideje alatt az érintett területen élők, üzletet üzemeltetők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a kivitelező Laki Zrt. építésvezetőjéhez Pitt Sebestyénhez (tel.: 30/982-2109) és projekt-menedzsment feladatokat ellátó Gödöllői Városfejlesztő Kft. munkatársaihoz (tel.: 28/545-525).

A Főtér Önöknek, Önökért épül!
A felújítás ideje alatt köszönjük türelmüket és megértésüket!

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg