Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Látványos munkák a felszínen
2010-11-21 20:00:22

A közműépítések november végére lényegében befejeződnek, így egyre nagyobb területeken következnek az út és egyéb burkolatok helyreállítási munkálatai.A Főtér felújítását végző kivitelező tájékoztatása szerint 2010.11.22 – 11.28 között az alábbi munkálatokra számíthatnak:

A vízi közművek építése már a legtöbb helyen befejeződik, így ennek megfelelően a mérések, bizonylatolások, az előrekötések, geodéziai bemérések tervezettek az előttünk álló héten. Az egyik legnagyobb, még befejezetlen Petőfi Sándor utcai nyomvonal helyreállítása is most következik.
Elektromos munkákban befejeződik a kandeláber betonalapok elhelyezése, megkezdődik a kandeláber oszlopok leszállítása. A térburkolatba süllyesztett lámpák elhelyezését is megkezdik.
A volt trafóház melletti meglevő támfal folytatásának építése is megkezdődik a héten.

Az előttünk álló hétre tervezett út- és burkolat építési munkák továbbra is a PM hivatal előtt részen, a Coop körüli területen, a Sulyán cukrászda körül,  a Szálloda körül, a II. sz. rendelő környezetében és a Gábor Áron utcában zajlanak majd.

A kertészeti munkákban elkezdődik az új fák és cserjék beültetése, folyamatosan minden olyan területen, ahol az építkezés ezt lehetővé teszi. Így pl. a látszóbeton növénykazettákba, a kialakított egybefüggő zöldterületekbe, a Coop mögötti parkba.

Figyelem! A Petőfi Sándor utcában a burkolat teljes helyreállítása (aszfaltozása) november 28-ára tervezett, ez azt jelenti, hogy addig marad a félpályás útlezárás.

Az elkövetkező hét (11.22 – 11.28) közműépítései munkanemenkénti bontásban:

Szennyvízcsatorna, csapadékcsatorna, vízvezeték és gázvezeték építése:
Az elkészült teljes nyomvonalon élőre kötések lesznek. Geodéziai bemérés folyik. Megvalósulási terv készül.

Elektromos kivitelezés:
Földbe süllyesztett lámpák és kockakő-lámpák beépítése folyamatosan.

Támfal építés:
Trafó helyén a támfal építés folyamatosan 2010.11.22 - 11.28, (alapozás és látszóbeton fal zsaluzása, betonozása).

Útépítési munkák:
Alépítményi munkák folynak a Coop mögötti területen az emlékműnél, a PM hivatal előtt Sulyán cukrászdáig, a Sulyán cukrászda - Hotel között, a II. sz. rendelő környezetében és a Szálloda körül. Térburkolatot helyeznek el a PM hivatal főbejáratánál, a Gábor Áron utcai járdákon, a II. sz. orvosi rendelő környezetében, a PM hivatal lépcső alatti területen és a Szálloda körül. A Petőfi Sándor utca helyreállítása ckt betonalap szintre 2010.11.23-ig. Aszfaltozás 2010.11.28-án. A terület 2010.11.29-től újra a közlekedők és a parkolók rendelkezésére áll.

Bontási munkák:
Coop előtti teljes területen folyamatosan. A gyalogos közlekedés folyamatosan biztosított.

Szökőkút építési munkái:
A szökőkút és a vízjáték próbaüzeme folyik.

Igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az építkezés teljes ideje alatt a területen lévő intézmények, hivatalok, bankok és üzletek bejárata a gyalogos forgalom számára és a lehetőségekhez képest az áruszállítás számára is biztosított legyen. A felújítás ideje alatt az érintett területen élők, üzletet üzemeltetők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a kivitelező Laki Zrt. építésvezetőjéhez Pitt Sebestyénhez (tel.: 30/982-2109) és projekt-menedzsment feladatokat ellátó Gödöllői Városfejlesztő Kft. munkatársaihoz (tel.: 28/545-525).

A Főtér Önöknek, Önökért épül!
A felújítás ideje alatt köszönjük türelmüket és megértésüket!

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg