Hirek  e-mailkezdőlapkedvencek közé

« vissza

Mindenütt burkolnak
2010-12-13 21:25:19

Sajnos nem könnyű az eső, a hóesés és fagyok váltakozó körülményei között dolgozni, a munkások hóban, fagyban és esőben is folyamatosan dolgoznak.



Esténként már az új kandeláberek fényében úszik a tér. Folyamatosan állítják fel a kandelábereket, már csak néhány hiányzik. Megszűnt a Tormay Károly Egészségügyi Központnál a vaslépcső használata, már ott is az új burkolaton lehet közlekedni, ez főleg az idősebbeknek jelent könnyebbséget.

A burkolásban a teljes munkaterületen dolgoznak, így szép ütemben haladnak vele. A kivitelező december 17-re a szállodai mélygarázs lejáróig akar eljutni a burkolt felületekkel. A zöld növénykazetták telepítése, a fák-cserjék kiültetése is folyamatos. Az elmúlt hét egyik kiemelt munkája a Petőfi Sándor utca leaszfaltozása volt, mely így újra teljes szélességben használható a parkolókkal együtt.


A Főtér felújítását végző kivitelező szerint 2010.12.13 – 12.19 között az alábbi munkálatokra számíthatnak:
A tér és környezete valamennyi pontján a burkolásé a főszerep. Sajnos erre a hétre nagyon hideg időt jósolnak a meteorológusok, de csapadék talán kevés lesz, így jó ütemben haladhat a munka. Egyes kandelábereken még igazítani kell, némelyiknek az iránya nem megfelelő, máshol a világítótestet kell cserélni. Szépen látszik már a Hivatal előtti kör alakú díszítőelemek rajzolata és a héten elkészül az Obsitos előtti másik ilyen dekorációs burkolati elem is.

A Coop áruház bejárata előtti részen is burkolnak a héten. A Coop és Mozi közötti terület burkolása, valamint a háborús emlékmű parkjának burkolása is befejeződik a héten.


Az elkövetkező hét (12.13 – 12.19) közműépítései munkanemenkénti bontásban:

Szennyvízcsatorna és csapadékcsatorna építése:
Folytatják az aknafedlapok elhelyezését.

Elektromos kivitelezés:
Közvilágítási lámpákat helyeznek el, szerelnek. Bekötik a telefonfülkét.

Térburkolat helyezése:
A hét végére a tervek szerint a tér teljes, gyalogosforgalmi részén szilárd burkolaton lehet közlekedni. Burkolnak a Coop és a Szálloda közötti útpályán, a Gong és Coop áruház közötti járdán, a Szálloda oldalbejárata előtti úton, a mélygarázs melletti és mögötti útpályán. Elkészül az Obsitos kocsma környezete, a Coop körüli rész, a PM hivatal lépcső alatti területen lévő díszkörök területe, a 12 fás ligetes rész. Készülnek az aknafedlapok körbeburkolásai, a beszabások, kiegészítések, javítások. A csatlakozó területeken öntött aszfaltozás készül.

Kertépítés:
Folytatódik a növénykazetták feltöltése termőfölddel, mulcsot terítenek, az öntözőrendszert építik. Fákat, örökzöldeket és cserjéket ültetnek.


Igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az építkezés teljes ideje alatt a területen lévő intézmények, hivatalok, bankok és üzletek bejárata a gyalogos forgalom számára és a lehetőségekhez képest az áruszállítás számára is biztosított legyen. A felújítás ideje alatt az érintett területen élők, üzletet üzemeltetők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a kivitelező Laki Zrt. építésvezetőjéhez Pitt Sebestyénhez (tel.: 30/982-2109) és projektmenedzsment feladatokat ellátó Gödöllői Városfejlesztő Kft. munkatársaihoz (tel.: 28/545-525).

A Főtér Önöknek, Önökért épül!
A felújítás ideje alatt köszönjük türelmüket és megértésüket!

  Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Gödöllő Város Önkormányzata, 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége:
Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17. | http://www.proregio.hu
Irányító Hatóság:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. | http://www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg